Wat is hipster-mode?

Wat is hipster-mode?

Terwijl de stad Bordeaux onlangs de ranglijst van de 22 meeste hipstersteden heeft geïntegreerd (onderzoek door het bedrijf Movehub), vragen we ons af wat de echte definitie is.

Buiten trendy locaties, platenzaken, veganistische en boerenkoolchips, de hipster fenomeen raakt ook het gebied van de mode. tussen vintage inspiraties en casual look, de hipster-look is tegen de stroom in van een mode hoofdstroom.

De geschiedenis van de hipsterstijl

Zoals het werd geboren in de jaren 1940, bereikte de term hipster zijn hoogtepunt 2000s en groeit in de buurt van Brooklyn. de hipster fenomeen wordt snel geadopteerd door een anti-conformistische bevolking, die gretig is om een ​​nieuwe gemoedstoestand te creëren die anders is dan de cultuur hoofdstroom.

Retro wordt cool en de vintage stukken vinden plaats in de kleedkamer van de hipsters. Bezorgd om een ​​ethische manier van werken aan te nemen, weigeren ze toe te geven aan het consumentisme.

Het was pas in 2010 dat de hipster stijl is nodig in Europa. Baard of snor, tatoeages, retro-look : de hipster golf komt uit zijn keurslijf en wordt op zijn beurt en ondanks zichzelf, hoofdstroom.

Het Brooklyn-district, dat al lang de brandstof heeft aangewakkerd hipster fenomeen, is nu meer in de mode dan de chique buurten van New York. Lifestyle en hipsterstijl hebben zich wereldwijd verspreid en verleiden een bevolking die op zoek is naar authenticiteit.

Hoe de hipster-stijl aannemen?

De hipster-look wordt gekenmerkt door een gebrek aan regels. Vintage codes zijn altijd aanwezig, maar hebben vele vormen.

Van het jurkje met Peter Pan-kraag en bolhoed tot jeans en geruit hemd, de hipster look oscilleert van het ene uiterste naar het andere.

Wij houden van vintage jeans en bedrukte t-shirts voor een retro-look die we aanpassen met een paar Converses au Pieds. We zijn geïnspireerd door vintage mode-iconen om onze looks te perfectioneren!

Om de hipster-stijl te adopteren gaan we naar Urban Outfitters waar we de 501-jeans van Levi vinden, geruite overhemden maar ook retro accessoires !

Het hipster-fenomeen pleit voor een ethische mode, we aarzelen niet om te winkelen bij Patine of Gaëlle Constantini die trendy en milieuvriendelijke collecties voorstellen.

Om het vintage stukje van je dromen te krijgen, ga je naar het paradijs van de hipster: zuinigheidsopslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 11