Alles wat u moet weten over HIIT om spieren op te bouwen

Alles wat u moet weten over HIIT om spieren op te bouwen

We hebben een HIIT-cursus getest. Kromming naar de botten, we zijn klaar om deze cardio- en fitnesstrend te ontcijferen die steeds meer sporten verleidt. HIIT de weg, Jack!

Wat is HIIT?

HIIT is geen sport op zich. Het is een trainingstechniek geconceptualiseerd door Izumi Tabata, een Japanse leraar. Vandaar de Tabata-protocol, de bekendste vorm van HIIT, die bestaat uit acht keer een maximale inspanning van 20 seconden en een herstel van 10 seconden, voor een intense training van slechts 4 minuten.

In het Frans, High Intensity Interval Training vertaalt naar "intervaltraining met hoge intensiteit". Het principe: een korte sessie, maximaal 30 tot 45 minuten, waarbij we een constante inspanning leveren, afgewisseld met pieken met een zeer hoge intensiteit.

Het is alsof je gefractioneerd loopt, maar op alle sporten toepast. We kunnen een HIIT-sessie doen van zwemmen, cardio, fietsen, bodybuilding ... Crossfit is ook een vorm van HIIT.

HIIT: Waarom is minder training effectiever?

"HIIT is de perfecte sport voor mensen die lange uren op kantoor werken en geen tijd hebben voor normale krachttrainingssessies", zegt coach Tom Rivet. djaar de Parijse sporthal Front de Seine.

Maar hoe komt het dat zo'n korte vergadering volstaat?

Allereerst vanwege de diversiteit aan bewegingen: "De HIIT is een reeks complete bewegingen die alle spieren van het lichaam in één keer aansporen, in tegenstelling tot spiermachines waarop spier door spieren wordt gewerkt", legt Rivet uit.

Dan, dankzij denabrand effect. HIIT is zo intens dat het helpt om het basale metabolisme tot 24 uur na de training te versnellen. Het lichaam blijft calorieën verbranden nadat de sessie is hersteld.Hoe is een HIIT bodybuilding-sessie? We hebben getest!

Weten hoe u de HIIT voor spierversterking, we gingen de HIIT Force-koers van de Front de Seine testen.

Bevestig voordat u begint een hartslagsensor rond uw borst. Onze pols verschijnt onder onze naam op het scherm met uitzicht op de kamer. Het doel: controleren of we "in het rood" zijn. #PasdeTriche

Na tien minuten om de bewegingen te herhalen om er zeker van te zijn dat ze worden bereikt, starten we de 30 minuten met hoge intensiteit. Op het programma reeks gebakken kraakpanden, squats met gewichten, gegooide schouders, pompen, klimmer en spleten.

Elke keer herhalen we een beweging gedurende ongeveer 1m30 voordat we verder gaan naar het volgende. Beloofd, het is traag.

de buikspieroefeningen kondig de nakende en bespaar komst van het streching aan.

Hoeveel keer per week moet je HIIT doen om spieren te krijgen?

HIIT alleen is niet genoeg om spieren op te bouwen. "HIIT-training moet onderdeel zijn van je sportroutine en regelmatige trainingssessies", zegt Rivet.

Als we bijvoorbeeld 5 sportbeurten per week doen, adviseert de coach 2 sessies HIIT.

Wanneer we beginnen, kunnen we tevreden zijn met een HIIT-sessie in combinatie met een bodybuilding sessie. Zo werkt men effectief het cardio en de spierversterking.

Beginner in HIIT: de te nemen voorzorgsmaatregelen

Oorspronkelijk stelde professor Tabata zich HIIT voor om de prestaties van het Japanse Olympische schaatsteam te verbeteren.

Dus is de HIIT echt een aanrader voor de gemiddelde sportvrouwen die we zijn? Voor coach Tom Rivet, ja!

"Als een beginner in een HIIT-sessie thuis met een video loopt hij het risico gewond te raken. Maar met een coach passen we de belasting en intensiteit aan elk geval aan en is er geen gevaar ", zegt hij.

Kortom, tenzij de arts contra-indicaties heeft, kan iedereen HIIT doen.

Waar gaan we heen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 42